Geld verdienen met foto’s via stockfotobureaus

zondag 16 oktober 2011 | geen reacties | in: Gratis-zakgeld, Thuiswerk, Werken

In een handomdraai geld verdienen met je foto’s

Als je goed kunt fotograferen of handig bent met Photoshop, dan kun je op internet een aardige zakcentje bijverdienen. En je hoeft er bijna niets voor te doen. Hoe werkt dat dan?

Veel mensen in de tijdschriftensector, particulieren of grafische designers hebben een grote behoefte aan fotomateriaal. Bijvoorbeeld om leuke plaatjes te plaatsen bij een reisreportage of rubriek in een magazine of ter illustratie bij weblogs of een flyer, noem maar op. In plaats van zelf aan de slag te gaan met een fototoestel, kopen veel mensen liever kant-en-klare foto’s. En die kopen ze veelal bij een online stockfotobureau die rechtenvrije foto’s beschikbaar stelt. Bekende agentschappen zijn onder meer Dreamstime, Shutterstock of de Nederlandse Nationale Beeldbank.

Bij deze bureaus kun je je inschrijven als fotograaf. Als je een account hebt, kun je er je zelfgemaakte foto’s aanbieden. De foto’s worden dan beoordeeld op kwaliteit en commerciële waarde. Als er groen licht wordt gegeven, kan het geld verdienen beginnen!

Laad je foto’s op via je eigen account en dan verschijnen ze vanzelf in de databank van de desbetreffende stockfotobureau. Bezoekers zoeken per categorie of trefwoord naar foto’s en zullen dan vanzelf vroeg of laat op jouw foto’s stuiten. Als ze de foto kopen, dan krijg je een percentage van de verkoopprijs. Dat kan variëren van een euro tot wel zes euro per foto. Iedere keer wanneer iemand dezelfde foto koopt, verdien je hier weer opnieuw aan. Zeg nou eerlijk, da’s wel heel makkelijk geld verdienen.

CameralensReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace