Geld verdienen met aandelen en beleggen

woensdag 10 oktober 2012 | geen reacties | in: Financieel, Rijk worden

Geld verdienen met aandelen en beleggen

Je kunt natuurlijk elke maand trouw een gedeelte van je salaris opzij leggen en zo wat geld bij elkaar sparen. Maar wil je slapend rijk worden, dan moet je misschien maar eens overwegen om een kapitaal op te bouwen door aandelen te kopen of slim te beleggen. Dat levert doorgaans een hoog rendement op. Ook al heerst een op dit moment een economische crisis en een onzekerheid, met aandelen en beleggen kan nog steeds veel geld verdient worden.

Zelfstandig aan de slag of via een beleggingsadviseur?

De rente op de spaarrekeningen komen heden ten dage nauwelijks boven de inflatie uit. Als je dan bereid bent enkele risico’s te nemen, dan kun je een kans wagen op de beurs en minstens een rente van vijf tot acht procent binnenhalen. Als je zelfstandig wil gaan beleggen, is het wel handig als je je vooraf verdiept in de kennis van zaken op het gebied van beurzen en beleggen. Vind je dat allemaal een tikkeltje te ingewikkeld, dan is het slim om advies in te winnen bij een beleggingsadviseur. Hij of zij kan je helpen met een beleggersprofiel te maken. De adviseur kijkt dan samen met jou hoeveel geld je te besteden hebt en wat voor risico’s je wilt nemen. En dan wordt er een plan opgemaakt en de zogenoemde portefeuille.

Beleggen kan op vele manieren

Eigenlijk zijn er grofweg gezegd vijf soorten beleggingen. Allereerst zijn er aandelen, waarbij je investeert in het kapitaal van een onderneming. Dan zijn er opties, dat is het recht tot koop of verkoop van iets tegen een vooraf gestelde prijs. Ten derde kun je beleggen in obligaties. Neem bijvoorbeeld staatsobligaties, deze worden door de overheid uitgegeven en worden ook wel een staatslening genoemd. In principe zijn deze obligaties een van de meest veilige en betrouwbare investeringen.

Het risico dat je loopt bij beleggen in staatsobligaties is dat de betreffende overheid niet meer aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. Als belegger kun je staatsobligaties aankopen via je broker. Je kunt ook beleggen in valuta en edelmetalen. Vooral goud en koper zijn tegenwoordig populair onder beleggers, mede vanwege de kredietcrisis en de stijging van de prijs van de afgelopen jaren. En tot slot heb je de zogenoemde futures, dat zijn termijncontracten die op de beurs worden verhandeld. U kunt bijvoorbeeld futures kopen op aardappelen, koper, goud, obligaties, dollars en olie.

Geld verdienen met beleggen

Online beleggen

De laatste trend is online beleggen. Via een beleggingsinstelling open je een beleggingsrekening en dan kun je meteen beginnen met het kopen en verkopen van aandelen. Forex is zo’n online instelling of de Binck Bank. Doordat er geen tussenpersoon meer nodig is, is online beleggen een stuk goedkoper en sneller dan via de voorgaande manier bij de bank.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace