Geld besparen op je energierekening en verwarming doe je zo!

maandag 14 januari 2019 | 1 reactie | in: Overig

De energierekening is naast de maandelijkse huurafschrijving of hypotheek één van de grootste maandelijke uitgaven. Doodnormaal is het dan ook dat veel mensen hier veel geld op willen besparen. Per maand wordt er een winst geboekt van een paar honderd euro als je een paar procent (probeert) te besparen.

energierekening omlaag brengen

Minder energie verbruiken is gelukkig niet de enige optie om te kunnen besparen op je energierekening, er zijn verschillende manieren mogelijk. Om te besparen op de rekening voor gas en elektriciteit zijn ook minder ingrijpende acties mogelijk.

Energierekening omlaag brengen en geld besparen

Uitgaven voor boodschappen, kleding en eten zijn maandelijke bedragen die goed zijn te controleren. Als je er teveel aan uitgeeft, dan stel je gewoon een budget in en zorg je dat je kritischer kijkt naar je uitgaven zodat je hierop bespaard.

Je wilt de woning lekker verwarmd hebben en je zult moeten koken, dus is besparen (afgezien van minder energie gebruiken) een moeilijkere rekening om naar beneden te halen. Als er een avond TV word gekeken, hoeveel kost dan? Een avond televisie kijken kost natuurlijk niet zoveel. Maar als je een bad laat vollopen om te baderen, hoeveel kost dat dan?

Energieverbruik word wel geregistreerd door de energieleverancier, maar de kosten blijven veel minder tastbaar voor de consument. Je wilt op een efficiënte manier geld gaan besparen op je energierekening zonder dat het een al te lastige klus word. Zonder te veel inbreuk te maken op het dagelijks leven, zijn er een aantal doeltreffende manieren om je energierekening omlaag te brengen.

Geld besparen per maand op vier gerichte manieren

Om de maandelijke rekening voor energie succesvol omlaag te krijgen zijn er grofweg vier manieren om dat te kunnen doen. Deze handelswijze zijn:

– Goedkoop geld investeren in een energiezuinige woning
– Geld investeren in energiezuinige apparatuur en energieverslindende apparatuur vervangen
– Jaarlijks de goedkoopste leverancier uitzoeken en dan overstappen
– Geld besparen door energiegebruik en gasverbruik te verminderen

Goedkoop geld investeren in een energiezuinige woning

Een offerte laten maken door specialisten

Het lijkt een zware fysieke ingreep te zijn om geld te investeren in een energiezuinige woning, maar het kan ook heel simpel met minder geld. Maatregelen nemen voor duurzame energieopwekking of betere isolatie doorvoeren en kostenbesparingen daarvan zelf uitrekenen is mogelijk als optie.

Bedrijven of specialisten die een woning onderzoeken en voordelige energiemaatregelen in een offerte aanbieden is een goede keuze. Om tot de beste energieoplossing te komen kun je meerdere specialisten of bedrijven raadplegen voor een dergelijke vrijblijvende offerte.

Bij zelfonderzoek en zelfonderhoud om je woning energiezuiniger te maken ben je voordeliger uit. Je bespaart geld door het installeren en toepassen van bijvoorbeeld een pelletkachel, warmtepomp, investeringen in zonnepanelen, extra isolatiemateriaal voor de woning of het vervangen van je CV-ketel voor een energiezuinigere variant.

Investeren in energiezuinigheid en de soort maatregelen

De kosten van een nieuwe CV-ketel plus installatie is alleen nodig als het nieuwe model een significant hoger rendement heeft dan de oude ketel. Zo haal je de kosten van de vervanging er als besparing weer uit. CV-ketels die tien jaar oud of nog ouder zijn hebben een hoge kans om vervangen te moeten worden. Omdat de levensduur er dan ook op zit.

Wat veel extra besparing oplevert is het foutloos isoleren van een woning. De elektriciteitsrekening is lager dan de gasrekening in veel huishoudens, waardoor de woning er gebaat bij is dat alles goed warm blijft. Extra muurisolatie tegen lage kosten zijn kleine maatregelen die getroffen kunnen worden om het huis energiezuiniger te maken.

Zonnepanelen bieden extra bezuinigingen voor het huis door energieopslag in batterijen en die weer opgevraagd word voor energietoevoer binnen het huis. Het is de investering zeker waard, mits de juiste kwaliteit zonnepanelen aangeschaft worden. Op lange termijn zullen de kosten van zonnepanelen zich weer hebben terug verdiend.

De snelste terugverdientijd zijn de daken met zonnepanelen die gericht staan op het zuiden. Voor een efficiënte energiezuinigheid koop je kwalitatieve goede zonnepanelen (met een lange garantie) die erg betrouwbaar zijn. Zonnepanelen vergelijken en reviews lezen is de eerste stap bij het online zoeken.

Door een pelletkachel te gebruiken zul je veel geld besparen bij het verwarmen van de woning. Een pelletkachel brandt op kleine korreltjes en is zonder problemen in elke woning te gebruiken. Een woning die gebruik maakt van gas heeft meer kosten, dan een woning die gebruik maakt van een pelletkachel met korreltjes. Een pelletkachel kan zelfs worden aangesloten op een heteluchtinstallatie of cv-installatie.

Vastelastenbond energie vergelijken

Geld investeren in energiezuinige apparatuur en energieverslindende apparatuur vervangen

Energieverslindende apparatuur die al wat jaren oud is kunnen uit de meeste woningen weggehaald worden. Wat veel energie kost zijn oude koelkasten of diepvriezers die nog op het stroomnet zijn aangesloten. Nieuw witgoed kopen met een hoger energielabel ter vervanging van alle oude energieslurpende apparaten. Met behulp van een slimme energiemeter is makkelijk uit rekenen wat het voordeel zou kunnen zijn.

Energieleveranciers vergelijken en overstappen is goedkoper!

Om honderden euro’s jaarlijks te besparen op je energierekening moet je op zoek- en vergelijkstocht naar een goedkopere leverancier. Net zoals voor je zorgpremie, telefoon en andere diensten kun je dat simpel vergelijken via de Vastelastenbond.

Maar er zijn meer vergelijkssites beschikbaar voor energieleveranciers, waar je d.m.v. het invullen van je energieverbruik de exacte juiste aanbiedingen ziet per leverancier.

Als je wilt oversluiten van energie kun je op fikse kortingen rekenen alleen in het eerste jaar. Hopelijk blijft de consument de daaropvolgende jaren ook nog klant ondanks een duurder tweede jaar. Opnieuw oversluiten van energieleverancier kan elk jaar weer opnieuw.

Geld besparen door energiegebruik en gasverbruik te verminderen

Simpelweg minder energie verbruiken binnen het huishouden is de laatste mogelijkheid om geld te besparen op de energiekosten. Voor het (extra) isoleren van de woning is hoogstens een eenmalige investering nodig, energieverbruik verminderen is meer aangrijpend. Het woongenot kan ook aangetast worden als je dagelijks wilt besparen door energieverbruik.

Want niemand zit graag in een kouder huis of wilt minder vaak douchen in de week. Als je er op let door binnen- en buitendeuren te sluiten, lampen uit te doen en ‘s nachts de verwarming uit te zetten scheelt al behoorlijk in de energiekosten en energieverbruik. De afwasmachine of wasmachine aanzetten op tijdstippen dat het daltarief actief is kun je ook geld besparen, bijvoorbeeld bij dag- en nachtstroom.

Energie vergelijken bij de Vastelastenbond


1 reactie op “Geld besparen op je energierekening en verwarming doe je zo!”


  1. terStal reclamefolder aanbiedingen » De leukste kleding uit deze winkel? zei op 31 januari 2019 om 10:14:

    […] met hoge kortingen kunnen zowel dames, heren als kinderen bij terStal kopen. Wil jij het maximale besparen bij terStal en nóg goedkoper shoppen met veel profijt via deze winkel? Maak dan gebruik van […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace