Geen geldproblemen door kietelstudies als humanistiek

woensdag 4 januari 2012 | geen reacties | in: Financieel, Rijk worden, Studenten

Geen geldproblemen door kietelstudies en verkeerde keuzes

Vooral jongeren zijn zich veel aan het oriënteren op studiekeuze en kunnen nog wel eens in existentiële nood verkeren, omdat het knap lastig kan zijn om goed gemotiveerde keuzes te maken. Mensen die van het VMBO afkomen, kiezen voor een vervolgstudie op het MBO en voor deze groep kan het nog wel eens makkelijker zijn. Mensen die van de HAVO afkomen kiezen voor een vervolgstudie op het HBO en willen bij vlagen graag doorstromen naar de Universiteit. Voor jonge mensen die wat praktischer zijn ingesteld, kan de keuze nog wel eens makkelijker zijn.

Probeer geen verkeerde studiekeuze te maken om mogelijke toekomstige (financiële) drama’s te voorkomen, een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de hoeveelheid piloten dat jaarlijks in Nederland wordt opgeleid. Op airwork.nl staat vele informatie voor werkeloze brevethouders die een grote keuze hebben moeten maken door + €130.000 te lenen en zich diep in de schulden hebben moet steken, de opleidingsmarkt is behoorlijk verzadigd en zal in de nabije toekomst geen beter perspectief bieden. Veel economiestudenten blijven ook maar doorsijpelen met hun studie, maar hebben na een aantal jaren al een hoop spijt van de keuze. Dat komt mede doordat de financiële sector behoorlijk aan het doorrotten is en zonder grote pleisters er in de komende jaren niet bovenop komt.

Ziekenverzorgenden, geestelijken, theologen & technische werkers zijn beroepen waar er in de komende jaren veel vraag naar zal zijn, plekken waar men goed terechte kan met een afgeronde MBO/HBO opleiding. Blijven participeren aan het onderwijsproces is belangrijk voor veel mensen, desalniettemin zijn er ook nog veel vakmensen nodig zoals loodgieters, bouwvakkers & gespecialiseerde timmerlieden. Nu de banenmarkt wat onzekerder is, kan er misschien ook gedacht worden aan een studie die wat minder leuk is. Het zijn vooral afgestudeerde studenten van de culturele- en kunstopleidingen die erg moeilijk werk vinden, netwerken om snel een baan te krijgen en geen rare klauterpartijen waarbij je er jaren over moet doen om hoger in de organisatie terecht te komen.

Universiteit HumanistiekReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace