Financiële tip 4: Ben een beetje lief voor jezelf

maandag 12 maart 2012 | 1 reactie | in: Besparen, Financieel

Financiële tip 4: Ben een beetje lief voor jezelf.

Als je er financieel slecht voor staat, dan vreet dat aan je. Iedereen die het wel eens mee gemaakt heeft, weet hoeveel energie het kost als je je continu zorgen maakt en stress ondervindt van je financiële situatie. En die energie heb je nu juist zo hard nodig om er financieel weer bovenop te komen.

Er zijn een aantal zaken die je kunt doen om de moed er in te houden:

Allereerst is het belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen. Een gezonde voeding is wellicht het belangrijkste als je over voldoende energie moet kunnen beschikken. Probeer zo gezond mogelijk te eten, ook al moet je steeds goedkope keuzes maken wat betreft je voeding. Een zakje ongezouten pinda’s bijvoorbeeld is goedkoper dan een zak chips en levert je veel meer calorieën en goede voedingsstoffen dan een zak chips. Verse producten zijn vaak goedkoper dan kant-en-klaar producten. Het loont absoluut de moeite om je te verdiepen in deze materie. Zowel met het oog op je gezondheid als in financieel opzicht.

Stress over je financiële situatie kan er voor zorgen dat je slecht slaapt. Probeer ’s nachts toch minimaal zeven uur te slapen. Een vaste regelmaat kan hierbij helpen en op internet kun je op zoek gaan naar tips die je helpen om een betere nachtrust te krijgen. Als je problemen met slapen blijft ondervinden, ga hier dan mee naar je huisarts.

Het is voor niemand goed om zich continu druk te maken over de financiële situatie. Neem naast werk, werk zoeken en andere verplichtingen iedere dag even de tijd voor jezelf. Om even te ontsnappen aan alle financiële kopzorgen hoef je heus geen extra geld uit te geven. Waar je misschien eerst ging winkelen om jezelf te verwennen of graag ging uit eten, kun je nu bezigheden kiezen die niets kosten. Een wandeling, een fietstochtje, een creatieve hobby: het zijn allemaal gratis bezigheden waarbij je even je gedachten kan verzetten. Je bent tenslotte geen machine en om goed te functioneren mag je je eigen welzijn niet uit het oog verliezen. Hoe klein die dingen ook lijken ten opzichte van je financiële problemen: ze zijn belangrijker dan je denkt.

Geld en liefde is belangrijk

Een extraatje is iets waar iedereen van opkikkert. Nieuwe kleren of spulletjes, een keertje erop uit: jammer genoeg zijn dit vaak zaken waar je het eerst op gaat bezuinigen als je financiële situatie ontoereikend is. Maar, je kunt je geluk eens beproeven met een prijsvraag of winactie. Prijsvragen en winacties zijn leuk en leveren je vaker iets op dan je misschien zou denken. Doe wel alleen mee wanneer je niets hoeft uit te geven om kans te maken op een prijs. Online zijn er een heleboel wedstrijden te vinden waarbij je kans maakt op leuke prijzen zonder dat je een duur telefoonnummer hoeft te bellen of eerst producten moet kopen om een code in te voeren bijvoorbeeld. Laat je niet te snel ontmoedigen: als je iedere week ergens aan mee doet, duurt het echt niet lang voordat je een keer in de prijzen valt! Een gratis meevallertje maakt het makkelijker om andere verleidingen te weerstaan en op die manier draagt het weer bij aan het verbeteren van je financiële situatie.


1 reactie op “Financiële tip 4: Ben een beetje lief voor jezelf”


  1. Bitcoins wat zijn dat eigenlijk? Hoe kan je geld verdienen met Bitcoins? zei op 20 oktober 2017 om 10:30:

    […] van extra geld verdienen voor degenen die al een wat groter kapitaal hebben en niet meteen in de financiële problemen komen bij een eventueel verlies van waarde van de Bitcoins. google_ad_client = […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace