Een geheel nieuwe auto of een tweedehands auto kopen

dinsdag 11 december 2012 | geen reacties | in: Besparen, Financieel, Handig

Een geheel nieuwe auto of een tweedehands auto kopen

Misschien is je auto kapot, vergt deze teveel onderhoudskosten of reparaties of je wilt jezelf gewoon goed verwennen. Kortom, je bent klaar voor een nieuwe auto. Waar ga jij voor, een nieuwe of tweedehands auto?

Ok, je hebt al besloten dat je toe bent aan een nieuwe auto, maar dan sta je voor de keuze: koop je een nieuwe auto of een tweedehands? Deze keus kans soms best lastig zijn. Beiden opties hebben natuurlijk voor- en nadelen. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij beiden kanten voor je uitgezocht en ze hieronder netjes geordend.

Een nieuwe auto kopen

Zie je het al voor je? Een gloednieuwe fonkelende auto met de nieuwste snufjes aan boord? Dat klinkt wel heel verleidelijk. Dit is misschien ook wel de meest belangrijke reden voor de meest mensen om een geheel nieuw voertuig aan te schaffen. Een nieuw interieur, een blinkend uiterlijk, zonder krassen en je hoeft niet te letten op verborgen gebreken. Een nieuwe auto heeft simpelweg geen deuken of verdoezelde beschadigingen en is als het goed is deze nooit overgespoten of betrokken geweest bij een aanrijding of ongeluk. Een ander voordeel: de kilometerstand staat op 0! Een nieuwe auto heeft natuurlijk ook nieuwe en moderne technieken en dat komt de veiligheid alleen maar ten goede.

Dit is natuurlijk een uiterst essentieel pluspunt. Nu komt het: een nieuwe auto kost natuurlijk ook veel meer geld dan een tweedehands auto. Dit is natuurlijk het grootste nadeel van een nieuwe auto. Om de prijs te reduceren is het een tip om voor een zuinige auto te kiezen. De overheid beloont mensen die een schone auto kopen door een korting op de bpm aanschafprijs te geven. Bovendien help je zo ook het milieu een handje en dat maakt een keuze voor dergelijke auto’s wel het overwegen waard. Daarnaast heb je bij een nieuwe auto natuurlijk de eerste jaren veel minder onderhoudskosten en je hoeft de eerste jaren geen Apk-keuring uit te voeren. Dit scheelt natuurlijk ook veel geld. Overwegingen die je zeker mee moet nemen in je beslissing.

auto kopen

Een tweedehands auto kopen

Het grootste voordeel van een tweedehands auto is natuurlijk de relatief goedkope prijs. Een goed onderhouden tweedehandsje kan er in sommige gevallen net zo mooi uitzien als een nieuwe en als de auto nog niet zo oud is, staat de kilometerstand vaak ook niet zo hoog. Een ander voordeel: de auto is dan al goed ingereden en rijd misschien wat soepeler dan een nieuwere versie. De keuze is gebruikte auto’s is natuurlijk enorm. Het beste overzicht krijg je als je online gaat zoeken.

Een auto via internet kopen is tegenwoordig de gewoonste zaak van de wereld, het is snel en gemakkelijk. Enkele grote en bekende online autoportals zijn onder meer www.autoscout24.nl en www.autotrader.nl, met het grootste auto aanbod tweedehands auto’s en occasions, maar ook nieuwe auto’s. Autoportals zijn het ideale platform om gedetailleerde informatie over auto’s te bekijken, te vergelijken en contact te leggen met de verkopende partij.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace