Dure tanden, basisverzekering vergoedt lang niet alles

woensdag 12 oktober 2011 | 1 reactie | in: Besparen, Financieel, Gezondheid

Dure tanden, basisverzekering vergoedt lang niet alles

De gezondheidszorg in Nederland wordt steeds duurder. De basis verzekering vergoedt lang niet alles meer. Zo moet je ook nog eens voor ieder deel van de gezondheidzorg een apart aanvullende verzekering afsluiten. Iedereen is vrij om zelf te bepalen waarvoor zij verzekerd willen zijn. Zo kan je kiezen voor extra fysiotherapie, behandelingen in alternatieve geneeswijzen of juist voor zo iets vanzelfsprekends de behandeling van je tanden.

Eigen risico

Het zorgverzekeringsysteem van Nederland kent een verplichte eigen risico. Het eigen risico houdt in, dat ieder verzekerde een deel van zijn ziekte kosten verplicht zelf moet betalen. Ondanks de maandelijkse premies elk jaar stijgen, gaat ook elk jaar het eigen risico omhoog. In het jaar 2011 bedroeg het eigen risico 170 euro, wat in 2012 nog eens zal stijgen tot 220 euro per jaar.

Wijzigingen basispakket

Naast de veranderingen in de hoogte van de premies en bijdragen, wordt het aanbod ook steeds kariger. Het wordt duurder voor de consument. Zo worden vele behandelingen en medicijnen al niet meer vergoed. Met ingang van 1 januari 2011, zijn de vergoedingen voor tandbehandelingen voor iedereen vanaf 18 afgeschaft. Voor ieder behandeling ontvang je dus een rekening.

Dure tanden

De verzorging van je tanden is tegenwoordig een zware last op je inkomsten. De rekeningen kunnen heel hoog oplopen. De overheid ziet het onderhoud en behoud van je gebit blijkbaar als een luxe. Ze vergoeden geen cent als je eenmaal 18 bent. Kinderen zijn geoorloofd gaatjes te hebben en blijkbaar is het allemaal eigen risico als je volwassen wordt. Er wordt geen rekening gehouden met gebruik van medicatie en dergelijke. Iedereen wordt op dezelfde manier behandeld. Heb je onderhoud aan je gebit nodig, dan betaal je daarvoor. Het gevolg is, dat mensen met een laag inkomen uiteindelijk nooit meer bij de tandarts komen. De gezondheid van het gebit gaat achteruit en zijn duurdere behandeling een noodzaak.

Aanvullende verzekering tanden

Wil je extra kosten voorkomen, dan bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen voor een paar euro’s extra een aanvullende verzekering aan voor de tandzorg. De maandelijkse extra bijdrage bepaalt de mate van vergoeding. Door een aanvullende tandverzekering af te sluiten, kan je de kosten voor de verzorging van je gebit, zo laag mogelijk houden. In de meeste pakketten, worden consulten bij de tandarts, orthodontie en kaakchirurgie grotendeels tot volledig vergoedt. Ook prothesen vallen binnen deze aanvullende verzekering. Hecht je veel waarde aan je gebit? Zorg dat je een aanvullende verzekering tand hebt afgesloten. Door maandelijks een paar extra euro’s te betalen, voorkom je extreem hoge rekeningen, wanneer er nood is aan zorg.

Goedkope zorgverzekering


1 reactie op “Dure tanden, basisverzekering vergoedt lang niet alles”


  1. goedkopezorgverzekeringen zei op 22 november 2011 om 12:51:

    Wij hebben op Goedkopezorgverzekeringen voor alle zorgverzekeringen uitgezocht welke aanvullende verzekeringen voor tandkosten er allemaal zijn, wat de vergoedingen zijn en wat ze kosten. De kosten zijn inderdaad omhoog gegaan, maar door het pakket te kiezen (kan onafhankelijk van de basisverzekering) kun je nog steeds een aanzienlijk voordeel in je maandelijkse premie realiseren.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace