De voordelen van trouwen

woensdag 10 oktober 2012 | geen reacties | in: Huishouden, Nieuws

Trouwen in de crisis brengt toekomstig sfeervolle harpmuziek met zich mee

Denk eens aan het volgende. Je hebt al jarenlang een goede relatie met je vriend of vriendin. Jullie zijn trouw aan elkaar, kunnen diepgaande gesprekken met elkaar voeren, en tijdens romantische momenten spatten de vonken er vanaf. Bovendien wonen jullie al een tijdje samen en zijn jullie nog steeds niet op elkaar uitgekeken. De meest logische volgende stap zou dan ook zijn om met elkaar in het huwelijksbootje te stappen. Maar dan slaat de twijfel toe. Hoeveel koppels zijn er tegenwoordig wel niet die elkaar het ja-woord helemaal niet meer geven? En zijn die niet volmaakt gelukkig? Wat zijn eigenlijk de voordelen van trouwen?

De voordelen van trouwen uitgelicht

Met name als je van plan bent kinderen te krijgen kan getrouwd zijn een enorm voordeel zijn. De vader zal dan door de notaris meteen als een van de ouders worden erkend, en krijgt ook meteen het gezag over zijn kind. Ben je niet getrouwd, dan dienen deze zaken apart te worden aangevraagd. Daarnaast is het bij het ongelukkige geval van overlijden van een van de partners handig om als stel getrouwd te zijn. Natuurlijk kan iemand in zijn of haar erfenis laten vastleggen dat diens spullen of geld worden nagelaten aan de partner.

Maar wat als diegene vroegtijdig overlijdt, en geen testament heeft geschreven? In dat geval kan iemand anders, bijvoorbeeld een familielid, eerder in aanmerking komen voor de erfenis dan de partner van de overledene. Althans, als de twee niet zijn getrouwd… Ten derde zijn er belastingtechnisch voordelen te halen uit het getrouwd zijn, aangezien je automatisch elkaars fiscale partners wordt. Laat je hierover voorlichten door een fiscalist voor meer details.

Trouwen gaat makkelijk
Met name als je van plan bent kinderen te krijgen kan getrouwd zijn een enorm voordeel zijn. De vader zal dan door de notaris meteen als een van de ouders worden erkend, en krijgt ook meteen het gezag over zijn kind. Ben je niet getrouwd, dan dienen deze zaken apart te worden aangevraagd. Daarnaast is het bij het ongelukkige geval van overlijden van een van de partners handig om als stel getrouwd te zijn.

Natuurlijk kan iemand in zijn of haar erfenis laten vastleggen dat diens spullen of geld worden nagelaten aan de partner. Maar wat als diegene vroegtijdig overlijdt, en geen testament heeft geschreven? In dat geval kan iemand anders, bijvoorbeeld een familielid, eerder in aanmerking komen voor de erfenis dan de partner van de overledene. Althans, als de twee niet zijn getrouwd… Ten derde zijn er belastingtechnisch voordelen te halen uit het getrouwd zijn, aangezien je automatisch elkaars fiscale partners wordt. Laat je hierover voorlichten door een fiscalist voor meer details.

Kortom, trouwen met je geliefde kan je behoorlijk wat praktische voordelen opleveren. Zoals gezegd scheelt het je drukte bij de geboorte van je kinderen, wordt je eventuele erfenis automatisch voor je partner veiliggesteld, en kan het je belastingvoordeel opleveren. Maar trouwen met iemand is eerst en vooral een symbolische daad. Een symbool voor wat je voor je partner voelt. Het huwelijk is het krachtigste instituut dat de mensheid heeft bedacht voor het uiten van liefde, een emotie die alle woorden en cijfers te boven gaat.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace