Dansen is gezond als sport en vrijetijdsbesteding

vrijdag 27 december 2013 | geen reacties | in: Gezondheid, Overig

Dansen

Dansen is een zeer brede sport. Er bestaan veel soorten dans, dus ook veel soorten varianten op de sport. Elke dag is anders en heeft te maken met de muziek die eraan hangt. Er bestaan veel soorten dansen. Voorbeelden hiervan zijn: breakdance, street dance, jazz dance en ballet. Elke soort heeft zijn eigen muziek en stijl. Dit loopt veel uiteen, want er zijn dans soorten die veel snelle bewegingen hebben en die langzame en klassieke bewegingen hebben. Dans is daarom een goede manier om emoties uit te drukken.

Sport

De meeste mensen die dansen als hobby hebben, zitten op streetdance, ballet of breakdance. Deze varianten zijn toegankelijk voor iedereen. Het is dus makkelijk eraan te beginnen en uiteindelijk te gaan dansen. Dansen is toegankelijk omdat iedereen zijn eigen smaak heeft. Voor iedereen is er dus wel een dansstijl naar zijn smaak. Dansen is ook toegankelijk omdat er niet iets goed of fout is. Iedereen heeft de vrijheid om zijn eigen stijl te creëren.

Wedstrijden

Er worden vaak dans wedstrijden georganiseerd. Hierbij moeten verschillende dansers hun talent laten zien. Na het optreden zal de jury beslissen wie de winnaar is.

Materiaal

Om te dansen is meestal een harde goede vloer nodig. Dit kan een podium zijn of dansvloer. Door de harde vloer ontstaat er minder kans op uitglijden en ontstaan er minder blessures. Ook is handig om speciale dansschoenen te kopen.  Deze schoenen hebben meestal meer grip dan normale schoenen, hierdoor is er minder kans op uitglijden. Natuurlijk mag een radio ook niet ontbreken tijdens een training. Zonder muziek wordt dansen lastig, omdat deze twee zaken nauw met elkaar zijn verbonden.

Gezond

Dansen is gezond, omdat het lichaam getraind wordt. Door alle bewegingen raken de gewrichten los, waardoor ze soepeler bewegen. Dit zorgt ervoor dat er geen blessures ontstaan aan de gewrichten. Ook is dansen goed voor de conditie. Door het harde trainen wordt de conditie getraind.

Dansen is ook erg ontspannend. Tijdens het dansen kunt u u alleen richten op het dansen en de muziek. Hierdoor komt u even los van de drukke wereld en kunt u even relaxen en genieten van de rust. Verder is het natuurlijk ook fijn om uw favoriete muziek af te spelen. Hierdoor wordt dansen nog leuker!

Dansscholen

Er zijn veel scholen die speciaal zijn ingericht op het dansen. Deze dansscholen leiden personen op door dans trainingen te geven. Deze trainingen worden gegeven door leraren. Deze leraren zijn meestal expert op het gebied van dansen. Door de goede opleiding komt het niet zelden voor dat een persoon die opgeleid is op een dansschool uiteindelijk zeer succesvol is in de danswereld.

Een dansschool heeft het voordeel dat de school speciaal is opgericht op dansen. In de school zijn dus veel faciliteiten beschikbaar voor dansers, zoals speciale dansruimtes, dans vloeren, speciale muziek installaties en goede kleedkamers. Bovendien is op deze scholen materiaal aanwezig dat gebruikt kan worden om te dansen. Als u dus bereid bent om succesvol te worden in de danswereld, dan is een dansschool zeker een goed begin!Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace