Creationisme in Christendom §2

zondag 13 november 2011 | geen reacties | in: Geschiedenis, Godsdienst

Creationisme in Christendom §2

Ongeveer één derde deel van de wereldbevolking is christen. Binnen het christendom bestaan er verschillende stromingen. Zo is meer dan 1 miljard christenen rooms-katholiek, bijna 350 miljoen protestants en ongeveer 200 miljoen orthodox. Christenen wonen in alle delen van de wereld, maar in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Australië  hebben de meeste christenen zich gevestigd.

Christendom

§2.1 Hoe is het christendom ontstaan?

Het christendom ontstond ongeveer 2000 jaar geleden. De Jood Jezus leefde dan wel volgens de Joodse wetten, maar hij liet zich niet beperken door deze wetten. Hij leverde er juist kritiek op, door onder andere de mensen verhalen te vertellen, waardoor ze zich realiseerden dat ze niet op de juiste manier leefden. Jezus had volgelingen die zijn bevindingen belangrijker begonnen te vinden dan de Joodse wetten en hierdoor ontstond er een scheiding tussen de Joden en de Christenen. De volgelingen van Jezus zagen zijn boodschap als een manier van leven.

Volgens de eerste volgelingen was Jezus de Messias en hij zou het volk verlossen. ‘Messias’ is een Hebreeuws woord voor ‘gezalfde’. Na zijn dood begonnen ze die boodschap overal te verspreiden en hierdoor bleef de boodschap van Jezus leven. Zo ontstond het christendom en langzamerhand begon het zich te verspreiden in grotere gebieden. Door de breuk met het Joodse geloof werden vele christenen vervolgd. Maar omdat ook Keizer Constantijn de Grote zich bekeerde tot het christendom, kwam er een eind aan de gruwelijke vervolgingen.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace