Boodschappen doen bij Albert Heijn en Jumbo, wat zijn de echte grote (prijs)verschillen?

zondag 18 oktober 2015 | 2 reacties | in: Boodschappen, Winkels

Albert Heijn en Jumbo zijn niet alleen de twee grootste supermarktketens van ons land, maar ook de grootste concurrenten van elkaar. In allerlei reclames en acties proberen ze klanten voor zich te winnen en kenbaar te maken dat nu juiste zij de meest kwalitatieve en goedkope supermarkt zijn.

Blauwe reclames vliegen je om de oren en staan synoniem voor Albert Heijn, terwijl Jumbo de gele versie voor zijn rekening neemt. Geel en blauw proberen klanten bij elkaar weg te kapen met de meest verleidelijkste acties en prijzen. Maar wat is waar? Zijn er echt grote prijsverschillen te vinden? We nemen het eens nader onder de loep.

Boodschappen doen bij Albert Heijn en Jumbo

In den beginne was er alleen de grote allesoverheerser: Albert Heijn. Geen enkele andere supermarkt had zoveel vestigingen verspreid liggen door Nederland. Daardoor had Albert Heijn de vrije hand in de prijzen.

Maar nadat de Brabantse supermarktketen Jumbo ineens de supermarkten C1000 en Super de Boer overnam, is de gele winkelketen fors gegroeid en ook meteen de concurrentiestrijd met de blauwe winkels aangegaan. Gratis-zakgeld.nl heeft onderzocht wat de prijzen zijn van enkele hele gewone, gangbare artikelen bij beide supermarktketen. Bekijk het rijtje hieronder eens.

  Albert Heijn Jumbo
Page Toiletpapier 24 rollen € 8,29 € 7,85
Toiletpapier Eigen merk 6 rollen € 2,29 € 2,99
Iglo Vissticks 15 stuks € 3,20 € 3,39
Sambal Oelek Conimex 200 gram € 1,21 € 1,13
Maaslander kaas Jong Belegen 48+ € 2,98 € 2,79
Venz hagelslag Puur 400 gram € 1,55 € 1,46
Hagelslag Eigen merk Melk 600 gram € 1,49 € 1,85
Dreft Original afwasmiddel 383 ml € 1,39 € 1,29

Korting op boodschappen bij Jumbo

Als we dus willekeurig de prijzen van wat producten met elkaar vergelijken, zien we duidelijk dat Jumbo goedkoper is dan de Albert Heijn. Alleen als het aankomt op eigen merk producten, lijkt Albert Heijn goedkoper te zijn dan de gele winkelketen. Het is even een kwestie van alles rustig met elkaar vergelijken. Uiteraard zijn dit de prijzen zonder kortingen.

Als je een bonuskaart van de Albert Heijn hebt of van de Jumbo en er geldt op dat moment een bonusactie op een bepaald artikel, dan krijg je daar korting op. Daarnaast valt er wekelijks de reclamefolder bij de meeste mensen in de bus en daar zijn ook grote kortingen op artikelen te vinden.

Het loont dus zeker om de folder door te nemen en op de acties en afgeprijsde artikelen af te gaan. Scheelt weer een hoop geld! Ook de website van Albert Heijn reclamefolder, kunt u producten zoeken en de reclamefolder bekijken.

Albert Heijn boodschappen

Thuisbezorgen

Naast leuke acties en goedkopere prijzen gaan de blauwe en gele supermarkten ook de concurrentie met elkaar aan als het aankomt op service. Zo introduceerde Albert Heijn enkele jaren geleden al de thuisbezorgservice. Nu doet de supermarktketen Jumbo dat ook.

Die kon natuurlijk niet achterblijven. En dat geldt ook voor de zogenaamde ‘pick up points’. Dit najaar wil Jumbo 100 van die afhaalpunten klaar hebben, zodat klanten hun boodschappen kunnen ophalen, nadat ze online hun bestelling hebben gemaakt, zonder zelf meer te hoeven winkelen of wachten.


2 reacties op “Boodschappen doen bij Albert Heijn en Jumbo, wat zijn de echte grote (prijs)verschillen?”


  1. Oliebollen (met rozijnen of krenten) maak je helemaal zelf zei op 31 december 2018 om 16:16:

    […] uiteraard overal genoeg oliebollenkramen te vinden. Een zak vol oliebollen kun je al kopen bij de supermarkt voor een paar euro. Oliebollen zelf maken is natuurlijk veel leuker inplaats van ze kant en klaar […]


  2. De lekkerste oliebollen (met rozijnen) maak je zelf! zei op 31 december 2018 om 21:40:

    […] uiteraard overal genoeg oliebollenkramen te vinden. Een zak vol oliebollen kun je al kopen bij de supermarkt voor een paar euro. Oliebollen zelf maken is natuurlijk veel leuker in plaats van ze kant en klaar […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace