Biologische tomatensoep, is dat koud ook lekker?

zondag 16 oktober 2011 | geen reacties | in: Besparen, Boodschappen, Huishouden

Biologische tomatensoep, is dat koud ook lekker?

We weten allemaal, dat groenten en fruit een belangrijk onderdeel zijn van een gezond eetschema. 3 porties fruit en 200 gram groente per dag is een noodzaak. Tegenwoordig gaan we ook nog eens een stap verder. Alles moet ook nog eens biologisch zijn. Onbespoten groenten en fruit zijn nu overal verkrijgbaar. Onbespoten gewassen zijn vrij van giffen en stoffen, die bestrijdingsmiddelen voor insecten achterlaten. We letten duidelijk op ons gezondheid. Maar hoe lekker is het “nieuwe” gezonde eetschema? Is er een verschil in  smaak tussen gewassen, die uit de kas komen en de biologische varianten?

Biologisch tomatensoep

Grote merken gebruiken biologische gewassen in hun eindproducten, zoals soep. De tomaten van bijvoorbeeld biologisch tomatensoep zijn niet gekweekt onder de standaard omstandigheden. Zo zijn er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt voor insecten. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van het regelmatig gewaswissel techniek. Zo blijven de mineralen bespaard in de grond. De smaak van biologisch gewas is dan ook beter. De Nederlander eet gemiddeld 2 à 3 keer per week een variant van tomatensoep. De biologische tomatensoep is dan ook zeker een plus in het menu. De smaak is beter. Je proeft de natuur, zoals het is.

Biologische gazpacho

In het Spaanse land is het een gewoonte om soepen ook koud te consumeren. De zogenaamde gazpacho, is tegenwoordig ook in een biologische variant beschikbaar. De koude tomatensoep heeft de juiste samenstelling en is bereid met zongerijpte en onbespoten tomaten. Zeer goed van smaak. Een aanrader voor ieder tomatenliefhebber. Een goed gebruikstip is als partysoep. Je neemt een aperitiefglaasje, je doet er een beetje koude tomatensoep in met een scheutje wodka en smullen maar!

Prijzen biologische gewassen

Biologische gewassen staan bekend om hun prijzen. De intensievere teelt vraagt om veel aandacht en tijd. Tijd kost eenmaal veel geld. Dus zijn de prijzen van biologisch geteelde groenten en fruit wat hoger, dan gewassen uit de kas. De gezonde teelt zonder kunstmest en pesticiden waarborgen de smaak van groente en fruit. Tevens blijven er geen gevaarlijke stoffen achter op de gewassen. Erg goed voor de gezondheid dus. Een beter smaak en het waarborgen van je gezondheid staan dus tegenover de prijs. Dat is een goede deal!

Ekoplaza

Veel consumenten willen gezonder eten, maar soms is biologisch iets te prijzig. Wil je graag biologisch eten voor een voordelig prijsje? Dan is de supermarkt Ekoplaza het adres waar je moet zijn. Ekoplaza is de eerste supermarktketen, dat zich gespecialiseerd heeft op het gebied van biologisch voeding. Alle producten in het assortiment zijn afkomstig van biologische gewassen. Doordat zij speciale overeenkomsten hebben met de tuinders kunnen zij zich veel lagere prijzen veroorloven, dan de concurrent. Wil je biologische producten ook eens proberen, ga dan zeker bij een Ekoplaza filiaal langs.

Duur is geen smoesje meer, om geen biologische producten aan te schaffen. Je kunt ze voor een voordeliger prijsje kopen bij een Ekoplaza filiaal. Leer wat biologisch is en proef het verschil met niet biologische producten. Zelfs de biologische tomaten soep, is koud heerlijk! Probeer het in ieder geval uit. Je zult merken, dat er groot verschil is.

Lekkere goedkope TomatensoepReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace