Bijverdienen in de schuldsanering

zaterdag 21 juli 2012 | 2 reacties | in: Financieel, Huishouden


2 reacties op “Bijverdienen in de schuldsanering”


 1. Rinie van de Wetering zei op 15 januari 2019 om 04:07:

  Om in de schuldsanering te komen hoef je geen enkele moeite te doen om tot een minnelijke schikking te komen, je hoeft alleen maar aan te geven wat je maximaal wilt betalen, je mag liegen en bedriegen, dat je meerdere keren per jaar op vakantie bent gegaan doet er niet ter zake als een ander het voor jou betaald op papier, als je super luxe woont is geen probleem als het huis van jou partner is kortom WSNP is een middel voor criminelen om het geld wat een op een oneigenlijke manier is verkregen wettelijk tot je vermogen te mogen rekenen. Misschien moet je dan wel een vriendin van Rutte zijn.


 2. Helena zei op 27 augustus 2019 om 12:32:

  Beste Rinie van de Wetering,

  Dit klopt helemaal.
  Ik heb dit meegemaakt bij mijn ex partner. Hij en zijn nieuwe vrouw hadden enorme schulden gemaakt, dure vakanties, nieuwe computers, nieuwe auto, en dit konden ze niet meer betalen. Hun visie op het verhaal was dat de economie hun de das omdeed en dat mevrouw ziek geworden was zodat ze niet meer kon werken. Ik kreeg toentertijd nog alimentatie maar deze werd stopgezet, ze hoefde dit niet meer te betalen gedurende de WSNP periode.
  De auto mochten ze houden, zoals ook de andere gekochte spullen. Dit hadden ze zogenaamd nodig. Er bleek een schuld van ongeveer 76.000 euro te zijn. Wat in 3 jaar niet afgelost was, werd kwijtgescholden. En daar moeten wij voor werken.

  Ik ken ook mensen waarvan de ouders vroeger een parketzaak gehad hadden. Deze zaak is jaren geleden failliet gegaan en nu heeft zoonlief ineens een schuld van zo, n 5 ton. Hij hoeft maar 3 jaar bij het WSNP en dan wordt de restschuld kwijtgescholden. Hij zit er nu een klein jaar in en in die tijd heeft hij met zijn vriendin een 6 persoons caravan van amper 2 jaar oud gekocht. De hele woning is van boven tot beneden opgeknapt incl. nieuwe meubels. Ze hebben zelfs een zwembad in de tuin laten aanleggen. I.v.m. de aanschaf van de caravan moest er ook een andere auto komen met meer trekvermogen. U begrijpt het al…..deze is dus ook tijdens het WSNP aangeschaft geworden. De Man in kwestie werkt bij een goede vriend zwart. Aangezien die persoon een eigen bedrijf heeft, moet hij natuurlijk de belasting zien te omzeilen, dus alle klussen die zwart gedaan zijn, worden op een geraffineerde manier weggewerkt. Daar is blijkbaar een andere klapper voor. Ze schrijven wel bonnen uit maar hoe of wat, daar ben ik te dom voor.
  Ik erger me hier al jaren groen en geel over. Ikzelf ben alleenstaand met een baan van 30 uur. Ik weet me goed te redden. Ik heb na mijn scheiding ongeveer 15 jaar kei en keihard gespaard voor nieuwe meubels. Daarbij zit ik niet in een schuldsanering. Soms denk ik wel eens om het te gaan doen want dan heb ik meer te besteden dan dat ik nu heb.
  Helaas ben ik daar te eerlijk voor.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace