Beste bedrijven om te werken en welke banen zijn crisisproof?

maandag 8 oktober 2012 | geen reacties | in: Nieuws, Studenten, Werken

Beste bedrijven om te werken en welke banen zijn crisisproof?

Banen liggen niet voor het oprapen, dat is niks nieuws. In deze tijden van economische crisis is het allemaal nog een tikkeltje erger. Velen zijn niet zeker van hun baan, zijn er meer werklozen en worden vaste contracten nauwelijks meer aan werknemers gegeven.

Wil jij net van baan switchen of ben je werkzoekende? Dan vraag jij je wellicht af welke banen zekerheid bieden en welke bedrijven de beste zijn om voor te werken. Wat zijn de populairste werkgevers van 2012? En kun je beter kiezen voor een rechtenstudie of toch maar een technische opleiding voor de toekomst? Wij weten het antwoord.

De beste werkgevers om voor te werken

Als je een goede baan zoekt bij een solide werkgever, dan is de Rabobank misschien wel iets voor jou. Deze bank blijkt namelijk al jaren een van de grote favoriete werkgevers te zijn onder hoogopgeleide jongeren in Nederland.

En dat is niet voor niets, de aanhoudende toppositie van deze bank komt onder meer door hun imago als een maatschappelijk bedrijf met een transparant en maatschappelijk bewustzijn. Andere bedrijven die het goed doen in ons land zijn Philips en de geestelijke gezondheidszorginstelling GGZ. Deze organisaties bieden namelijk een goede salaris en loopbaan en bieden een positief perspectief op de arbeidsmarkt.

Hou je van internet en wil je graag in een internationale omgeving werken, denk dan eens aan Google. Het is in de Verenigde Staten uitgeroepen als het beste bedrijf om voor te werken. Dat blijkt uit een onderzoek van de bekende televisiezender CNN. Waarom?

Google maakt telkens weer grote winsten en betaalt goed uit, bovendien heerst er een leuke werkcultuur en zijn de werknemers van alle gemakken voorzien. In het hoofdkantoor in New York bijvoorbeeld, kunnen werknemers tussendoor even gaan bowlen, jeu-de-boules gaan spelen in de speciaal daarvoor aangelegde banen en ijdele werknemers kunnen zelfs even hun wenkbrauwen laten epileren bij de beautysalon van Google.

En alsof dat nog niet eens genoeg is: het internetbedrijf heeft meer dan twintig cafetaria’s waar medewerkers gratis kunnen eten. Ongekende luxe. Waarschijnlijk zul je een Google’er niet snel horen klagen over zijn werkgever.

Banen, waar ga ik werken?

Banen met zekerheid

Sta je net voor de keuze om een studierichting te kiezen? Overweeg dan eens om een technische opleiding te gaan volgen. In de energiesector is immers een chronisch tekort aan technici, zowel aan hoog- als laagopgeleiden. Kiezen voor een baan in de energie is een uitstekende zet, want ons land maakt steeds meer elektriciteit en de komende jaren ontpoppen zich steeds meer energiecentrales. Kies je voor de energiebranche, dan weet je dus zeker dat je voorlopig wel onder de pannen bent.

Hou je van schoolboeken? Dan is het vak leraar of lerares geschikt voor jou. Het is in ieder geval een baan die zeker crisisproof is. Het lerarentekort was al bekend, maar heb je er wel eens aan gedacht dat dit tekort door de vergrijzing de komende jaren alleen maar fors zal oplopen? De vraag naar docenten verschilt sterk per regio, maar in het voortgezet onderwijs is het tekort aan leraren het grootst in onder meer Amsterdam en de regio Den Haag.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace