Armoedegerechten, voor mensen met echt weinig geld

zondag 9 oktober 2011 | 1 reactie | in: Besparen, Boodschappen, Handig

Armoedegerechten, voor mensen met echt weinig geld

Het zijn moeilijke tijden. Alles is duur en werk ligt niet voor het rapen. Economische crisissen bepalen de dag. Voor veel mensen, die met het minimum moeten doen, wordt het steeds moeilijker. Voor die mensen bestaat er de mogelijkheid om te eten als men maar 10 tot 40 euro per week te besteden heeft. Als alternatief kan je in aanmerking komen voor de voedselbank, welke in vrijwel alle grote gemeentes en steden (Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam) aanwezig is.

Prijzen voeding

Voor veel producten gaan de prijzen met de dag omhoog. Vooral verse groenten en fruit worden onbetaalbaar. Grote gezinnen, met echt weinig geld zullen de moeite niet eens meer doen om vers fruit in huis te halen.

Tips goedkoop koken

1. Koop huismerken; deze zijn goedkoper, je vindt ze meestal onder in de schappen. Denk aan de Euroshopper merken, deze AH producten zijn beduidend lager in prijs.

2. Ga naar de markt, koop vooral net voor de sluitingstijd. De meeste waren zijn dan goedkoper.

3. Varieer met aardappelen en uien; ze zijn in overvloed beschikbaar en meestal tegen hele lage prijzen. Ook variaties van pasta zijn zeer goedkoop te bereiden.

4. Koop een diepvriezer; zo kan je bij aanbiedingen grote hoeveelheden aanschaffen en zijn de maaltijden gemiddeld goedkoper dan gewoonlijk.

5. Gebruik je veel kruiden; leg dan een kruidentuintje aan. Heb je een balkon of een tuintje, ga langs bij de tuincentra voor goedkope sla en kruiden stekken. Vaak kan je bijvoorbeeld andijvie, kool, ijsbergsla plantjes al kopen voor 10 cent per stuk.

Armoedegerechten

Aardappel pannenkoeken: Neem een zak van de goedkoopste aardappelen. Schil alle aardappelen en rasp deze grof. Doe hier wat meel en eieren doorheen. Breng het op smaak met peper en zout. Meng alles door elkaar en verhit in een koekenpan wat olie. Neem elke keer een lepel deeg en bak deze in de olie af. Je kunt met deze pannenkoeken variëren, door wat bieslook, geraspte wortelen of andere groenten doorheen te mixen. Erg lekker en gezond.

Aardappelbroccoli salade: Maaltijd salades zijn altijd een groot voordeel in tijden van geldnood. Zo heb je groente en aardappelen bij elkaar. Het is lekker en vult de maag goed. Neem een zak kleine aardappelen. Was deze goed en zet ze op de kook. De schillen kunnen blijven. Doe in een ander pannetje met water wat wortelen en kook deze ook ongeveer 15 minuten. Maak de roosjes van de broccoli los en kook deze ook nog eens 10 minuten. Haal de aardappelen van het vuur en halveer deze. Laat de overige groentjes ook goed uitlekken. Neem een wokpan en doe hier wat olie in. Bak wat uitjes en doe daar een takje tijm, laurier en knoflook bij. Zet het vuur zachter en doe daar de aardappels, wortels en broccoli bij. Even goed mengen en je kunt het maaltijd serveren. Warm, lauw of koud, het blijft een heerlijk recept.

Lekker & gezond en goedkoop is mogelijk

Waar een wil is, is een weg. Als je houdt van lekker eten, maar niet het budget hebt om dure ingrediënten te kopen, kan je altijd op zoek naar goedkopere varianten. Seizoensproducten zijn goedkoper, verzin daarop je maaltijden. Koop in wanneer de prijzen lager zijn, en bewaar groenten en fruit in de vriezer. Pasta is vaak in de aanbieding en is voor lange tijd houdbaar. Houd zeker de aanbiedingen in de gaten en je zult merken, dat lekker, gezond en goedkoop eten mogelijk is.

Brood en water in Nederland


1 reactie op “Armoedegerechten, voor mensen met echt weinig geld”


  1. M.N. Arents zei op 1 februari 2017 om 14:11:

    Voor die mensen bestaat er de mogelijkheid om te eten als men maar 10 tot 40 euro per week te besteden heeft. Als alternatief kan je in aanmerking komen voor de voedselbank, welke in vrijwel alle grote gemeentes en steden (Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam) aanwezig is.
    Dit is 1 regel doe bovenaan staat.

    Na 7 jaar ben ik eruit geknikkerd. Omdat er maar 3 jaar recht op heb. Wie maakt uit waar je recht op heb. De mensen De voedselbank hoeven niet elke cent om te draaien, zijn niet gehandicapt, hebben geen Hulphond en al helemaal zij hebben elke dag eten.

    Heeft het nog zin om te leven, na alle ellende die ik moet slikken.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace