Geld verdienen als alleenstaande moeder hoe doe je dat precies

donderdag 20 september 2018 | 2 reacties | in: Financieel, Werken

Als je er alleen voor staat kan het soms aan het einde van de maand moeilijk zijn alle eindjes aan elkaar knopen. Als alleenstaande moeder het hoofd boven water houden en geld verdienen, hoe kun je dat het beste doen? Verber je inkomen met de volgende tips en trucjes.

Als je er financieel niet zo goed voor staat als alleenstaande moeder, dan komen er fundamentele vragen om de hoek kijken bij de financiële problematiek. Hoe kan ik geld verdienen om goed rond te kunnen komen? Waar kan ik op besparen? Allereerst is het wijs om een alleenstaande ouderbijstandsuitkering aan te vragen bij de gemeente en alleenstaande ouderkorting bij de belastingdienst.

Met zo’n uitkering heb je alsnog de plicht om werk te zoeken. Ook kun je via de gemeente vaak subsidie krijgen om lid te worden van een sportclub, zodat je sociale en sportieve leven niet onder de financiële rompslomp hoeft te lijden.

Geld besparen is ook een vorm van geld verdienen

Geld besparen of verdienen kan op verschillende manieren. Behalve geld verdienen, kun je ook geld besparen. Dat komt op hetzelfde neer. Daarom is het pienter om eerst een goed overzicht te hebben in wat je dagelijks uitgeeft en wat er binnen komt. Probeer alle inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zodat je in een oogopslag al je kosten ziet en hoe de balans daar tussen is.

Krijg vat op hoe je er financieel voor staat. Er zitten wellicht kosten bij die je kunt verminderen of misschien gewoon geschrapt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan je abonnementskosten voor je mobiele telefoon. Een optie om voortaan gratis te gaan bellen via Whatsapp en je belminuten te verminderen? Je deelname aan de Postcodeloterij afzeggen?

Zomaar een paar voorbeelden van dat het minder ook heel goed kan. En op boodschappen kun je ook heel wat besparen. Doe bij voorkeur bijvoorbeeld maar een keer per week je boodschappen met een goedgevulde maag én een boodschappenlijstje. Als je meerdere keren per week gaat, dan kom je geheid met veel meer boodschappen thuis.

En ook als je trek hebt, ga je onbewust veel meer lekkernijen kopen. Laat je dus zeker niet verleiden door alle aanbiedingen en zak ook eens door de knieën, want in de onderste schappen van de supermarkt vind je de goedkopere merken.

Geld verdienen alleenstaande moeder

Geld verdienen met thuiswerk

Als je kind nog klein is en je moeilijk een oppas kunt vinden, is het begrijpelijk dat je liever je zoon of dochter niet alleen wilt laten. Dat betekent echter niet dat geld verdienen onmogelijk is. Je hoeft niet altijd het huis uit om geld te verdienen. Met een kleintje in huis, is het een goede optie om geld te verdienen middels thuiswerk.

Dan hoef je je kind ook niet naar een kinderdagverblijf te brengen en bespaar je ook weer geld. Als je een beetje over het internet surft, kom je al gauw uit bij diverse websites waar je je kan aanmelden voor thuiswerk. Dit werk kan variëren van inpakwerk tot en met enquêtes invullen of het schrijven of vertalen van artikelen.

Soorten thuiswerk

Voor veel thuiswerk hoef je geen speciale diploma’s te hebben. In de loop der heen zijn er steeds meer soorten thuiswerk gekomen. De meest voorkomende is inpakwerk, dat kan wisselen van het inpakken van pennen tot en met folders inpakken. Vaak kun je al aan de slag zonder ervaring; wel is het handig als je wat ruimte vrij in je huis hebt.

Een andere vorm van thuiswerk is montagewerk, denk aan speelgoed in elkaar zetten of het in elkaar zetten van fietsen. Vaak heb je hier wat technische kennis voor nodig en gereedschap. Specifieke gereedschap krijg je doorgaans van de werkgever. Administratief of telefonisch werk behoort ook steeds meer tot thuiswerk.

Gevarieerd werk van chatten op datingsite met bezoekers van de site, teksten schrijven of vertalen tot en met webcam-sessies doen of data invoeren in Excel. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Op indeed.nl kun je vaak ook thuiswerk baantjes vinden. Vul bovenaan bij de zoekbalk ‘wat’ gewoon thuiswerk in en ‘waar’ kun je vaak overslaan en klik op ‘vacatures zoeken’.

Er rolt dan vanzelf een lijst uit met thuiswerk banen en zo kun je op je gemak kiezen welk thuiswerk je het leukst lijkt en het meest bij jou past. Op die manier kun je én geld verdienen én gewoon thuisblijven om op je kleine te kunnen letten. Een win-win situatie toch?

Alleenstaande moeder

Bewust alleenstaande moeder

Sommige vrouwen kiezen niet voor het traditionele huwelijk of een relatie. Vrouwen of jonge meiden kunnen er voor kiezen om door verschillende vormen van inseminatie zwanger te worden. Een partner of vriend is dan niet nodig, maar wel leuker! En zeker als je als vrouw je eigen geld verdient is het geen slechte optie. Het kind moet de jonge vrouw dan alleen opvoeden.

Een lening afsluiten als alleenstaande moeder

Mocht de nood echt te hoog zijn kun je ook geld lenen als alleenstaande moeder bij de Stadsbank. Het timide bedrag is bedoeld voor de zorg van je kind, het huishouden, schulden of werkvraag.  Je ontvangt dan een sociale lening van de gemeentelijke kredietbank voor alleen de noodzakelijke kosten.

Hoe kan ik een sociale lening aanvragen? Dat kan met een speciaal aanvraagformulier van de kredietbank (van de gemeente waar je woont). Als je voldoet aan de voorwaarden en eisen, volgt er een intakegesprek en n.a.v. dat gesprek kan er een sociale lening worden toegekend. Zeker als een alleenstaande moeder op bijstandsniveau leeft, heeft ze een grotere kans dat een lening van de stadsbank zal worden goedgekeurd.


2 reacties op “Geld verdienen als alleenstaande moeder hoe doe je dat precies”


  1. Geld verdienen met aandelen en beleggen zei op 20 september 2018 om 16:40:

    […] kunt natuurlijk elke maand trouw een gedeelte van je salaris opzij leggen en zo wat geld bij elkaar sparen. Maar wil je slapend rijk worden, dan moet je misschien maar eens overwegen om […]


  2. Tweede inkomen genereren en verwerven?! Goed idee, maar hoe? zei op 19 januari 2019 om 10:52:

    […] een ongebruikelijke manier kan iedereen meer geld verdienen. Je hoort en ziet op TV-programma’s om met een andere strategie meer geld te verdienen. Oké; […]Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace