Afvallen na de bevalling van een kind

zondag 17 augustus 2014 | geen reacties | in: Gezondheid, Handig

Afvallen na bevalling van een kind, is niet iets waar een troste moeder op zit te wachten. Moeder worden is uiteraard een prachtig cadeau. De overtollige kilo’s zijn alleen een stuk minder. Uiteraard vliegen direct na de bevalling de kilo’s eraf. Toch blijven een aantal kilo’s na de bevalling achter, waar de vrouw vanzelfsprekend niet echt op zit te wachten. Afvallen na bevalling van een jongen of meisje is dan een must om weer helemaal in ‘shape’ te komen.

Afvallen na de bevalling van een kind

Afvallen na de bevalling van een kind

Afvallen na bevalling: Ontzwangeren

De gemiddelde vrouw komt tijdens de zwangerschap zo’n 10 tot 12 kilo aan. Het vruchtwater, de baby, de vruchtvliezen en de placenta wegen samen gemiddeld 5 à 6 kilo. Deze verdwijnen vanzelf na de geboorte van de baby. Echter de overige 5 à 6 kilo zal zelf moeten worden weggewerkt. Afvallen na bevalling van een schitterend kind is echter voor veel vrouwen een kriem.

Tijdens de zwangerschap wordt meer bloed aangemaakt. In de meeste gevallen is dit 1 kilo. Daarnaast worden ook de borsten en baarmoeder zwaarder en houdt het lichaam een hoop vocht vast. Geef daarom het lichaam ongeveer 6 weken de tijd om te ‘ontzwangeren’. Probeer hiernaast zo min mogelijk te snoepen en gezond te eten. Afvallen na bevalling van een baby is uiteraard onmogelijk zonder voldoende beweging. Hierdoor zullen de zwangerschapskilo’s sneller verdwijnen en zal het een fitter gevoel opleveren.

Tijd

Voor dat het lichaam na een zwangerschap weer helemaal normaal kan functioneren, gaan er zeker 6 maanden overheen. Het is belangrijk dat er in deze tijd goed voor het lichaam wordt gezorgd. Voldoende gevarieerd eten is van groot belang. Niet alleen voor het lichaam van de moeder, maar ook voor de baby die borstvoeding krijgt is dat erg belangrijk.

Crashen heeft geen zin. Een kleine baby kost veel energie en zorgt voor een grote verandering in de levensstijl. Het is belangrijk om van deze mooi tijd te genieten. Futloos voelen en geen energie hebben maakt deze tijd niet mooier. Neem daarom de tijd om de overtollige zwangerschap kilo’s kwijt te raken. Het is genoeg om ongeveer een halve kilo per week te verliezen. Afvallen na bevalling van een kindje heeft nou eenmaal even de tijd nodig.

Showbizz en bevallen

Afvallen na bevalling van een schitterende dochter of zoon is niet voor iedereen even makkelijk. Sterren als Jennifer Lopez en Shakira kunnen daarentegen makkelijk praten. De sterren hebben namelijk diverse persoonlijke assistenten, die hun dagelijks ondersteunen. In veel gevallen wijzen vrouwen die willen afvallen na bevalling van een baby direct naar goede voorbeelden. Vergeet echter niet dat alles in het werk wordt gezet om het lichaam in korte termijn in ‘shape’ te brengen. Toch is het zeker geen onmogelijke opgave, zolang de wil om af te vallen maar aanwezig is.

Borstvoeding

Indien er wordt gekozen om borstvoeding te geven, wordt aangeraden om rond de 500 calorieën extra per dag te eten. Lastig als lijnen ook een doel is. Wanneer er wordt gekozen voor gezonde voeding, zal je eerder afvallen dan aankomen. Kies dus voor gezonde voedingsmiddelen. Een andere fijne bijkomstigheid van het geven van borstvoeding is dat de baarmoeder sneller terug in de normale vorm en grootte komt. Hierdoor gaat afvallen na bevalling van een zoon of dochter mede sneller.

Het is belangrijk om voldoende voedsel binnen te krijgen om genoeg melk aan te kunnen maken. Ook voldoende vocht is van belang, drink om die reden minstens 2 liter per dag.

Sporten na de bevalling

Wacht na de bevalling niet te lang met bewegen om terug in vorm te komen. Een groot aantal moeders wacht te lang met bewegen, waardoor ze alleen maar meer aankomen na de zwangerschap. Afvallen na bevalling wordt dan een steeds lastiger verhaal.

Om nog meer toename van gewicht te voorkomen, kan er het beste direct na de bevalling begonnen worden met bewegen. Begin rustig en bouw het vervolgens langzaam op. Het lichaam is namelijk nog zwak. Kleine stukjes wandelen met de kinderwagen zijn bijvoorbeeld een goed begin. Daarnaast kunnen wat lichte oefeningen in de sportschool ook geen kwaad. Eventueel kan er advies worden gevraagd aan een instructeur. Luister ten alle tijden naar het lichaam om blessures te voorkomen.

Het mentale dieet plan na de bevalling

Het mentale dieet plan na de bevalling

Indien de conditie redelijk op peil is, kan een begin worden gemaakt met de buikspieren. Doe rustig aan buikspieroefeningen, want deze spieren zijn tijdens de zwangerschap flink opgerekt en hebben de tijd nodig om weer te krimpen.  De bekkenbodemspier is daarnaast nog veel te zwak. Door te trainen kunnen incontinentieproblemen en verzakking van de baarmoeder worden voorkomen. Afvallen na bevalling van een baby heeft dus zowel uiterlijke als medische voordelen.

Voeding

Om weer op het oude gewicht te komen is gezonde voeding belangrijk.  Zorg voor een gevarieerde voeding om afvallen na bevalling van een baby mogelijk te maken. Kies dagelijks verschillende voedingsmiddelen uit diverse productgroepen.

  • Eet ongeveer 6 sneeën bruin brood
  • 3 à 4 opscheplepels aardappelen, pasta, rijst of peulvruchten
  • Minimaal 2 stuks fruit
  • 3 opscheplepels groenten
  • 2 glazen melkproducten
  • Ongeveer 100 gram vis, ei of vlees
  • Drink voldoende vocht, minimaal 2 liter (het beste is water)

Stoelgang

Het komt regelmatig voor dat vrouwen na de zwangerschap last hebben van een verminderde stoelgang. Het is dan belangrijk om voldoende vezels te eten. Dit helpt de stoelgang te verbeteren en geeft ook een verzadigd gevoel. Vezels zitten in groenten, fruit, peulvruchten en volkorenproducten. Eet hier dus iedere dag voldoende van. Afvallen na bevalling van een pareltje kan dus door middel van gezond eten en voldoende beweging. Vergeet daarnaast niet te genieten van deze bijzondere tijd.

Krijg direct toegangReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace