Afvallen met een koolhydraatarm dieet

woensdag 6 augustus 2014 | geen reacties | in: Gezondheid, Producten

Wil jij binnen korte tijd enorm wat gewicht te verliezen? Met een koolhydraatarm dieet kom je al heel ver. Het is de trend van tegenwoordig, want het resultaat is namelijk snel zichtbaar en het dieet is voor iedereen vrij goed vol te houden. Binnen een week kun je al zo’n twee kilo afvallen met een koolhydraatarm dieet.

Makkelijk en volledig automatisch afvallen

Makkelijk en volledig automatisch afvallen

Een koolhydraatarm dieet is een ideaal voedingspatroon voor mensen die het altijd moeilijk hebben gevonden om het gewone diëten echt vol te houden. Vaak blijft die drang naar suiker in je koffie of die ene chocoladereep toch wel heel sterk om je heen hangen.

En natuurlijk wil je geen nee zeggen als je een lekker stuk appelgebak bij de koffie krijgt gepresenteerd. Een koolhydraatarm dieet in combinatie met voldoende eiwitten zorgt er in ieder geval voor dat je niet iedere keer weer smacht naar lekker eten of snacks en helpt je makkelijk gewicht te verliezen en daarna om op het juiste gewicht te blijven.

Hoe werkt het precies?

Het uitgangspunt van het koolhydraatarm dieet is eigenlijk vrij simpel: minder koolhydraatrijke producten eten. Waarom? Als je minder koolhydraten binnen krijgt, maak je namelijk minder glucose aan. Dan wordt er geen of weinig vet aangemaakt in je lichaam. Op die manier kun je makkelijker je reserves aan vet verbranden, waardoor je dus afvalt. Let wel, je lichaam heeft wel wat koolhydraten nodig, want het zijn essentiële energiebronnen voor het menselijk lichaam. Belangrijk is dat je voldoende koolhydraten binnen krijgt, maar geen flinke opslag aanmaakt van koolhydraten, want die worden immers omgezet naar vet(reserves).

Richtlijnen voor koolhydraatarme voeding

Ok, we weten dus dat we op zoek moeten gaan naar producten die geen of weinig koolhydraten bevatten. Helaas zitten koolhydraten in best veel verschillende producten. Het zit bijvoorbeeld in snoep, wit brood, in veel frisdranken en koeken. Wat kun je dan wel eten? Hieronder helpen we je een handje op weg met hoe je nu kunt afvallen door de juiste voeding met een laag gehalte aan koolhydraten. We beginnen in de ochtend:

Voorbeelden van een koolhydraatarm ontbijt

Start de dag goed met een koolhydraatarm ontbijtje. Wat kun je dan zoal het beste nemen? Bak bijvoorbeeld een eitje of kook een eitje. Dat is niet alleen lekker, maar zeker ook zonder of met in ieder geval weinig koolhydraten. Yoghurt is een ander alternatief, maar kan natuurlijk ook heel goed na of voor je eitje gegeten worden. Yoghurt is een geliefd product, maar let er wel op welk soort je neemt. Lees op de verpakking hoeveel koolhydraten er in zit. Griekse yoghurt is een aanrader. En neem in plaats van brood, een of twee crackers in de ochtend, bijvoorbeeld meerzaden crackers, lijnzaadcrackers of rookkaas crackers.

Voorbeelden van een koolhydraatarm diner

Een voorbeeld van een goed menu is als er verse vis op de maaltijd staat met ongeveer tweehonderd gram groente erbij dat gekookt of gewokt is. Vleesliefhebbers geen nood: kip of ander mager vlees is zeker ook toegestaan. Daarnaast mag je gerust pasta eten of rijst, als het maar geen overdreven grote portie is.

Krijg direct toegangReageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace