Aanvragen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

woensdag 23 november 2011 | 2 reacties | in: Handig, Werken

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) simpel aanvragen

Veel kleine en grote werkgevers vragen tegenwoordig om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), dit belangrijke formulier heeft betrekking op het gedrag van iemand uit het verleden. Personen worden dus gescreend op een aantal belangrijke zaken m.b.t. Justitie en de functie van het VOG. Het zijn vooral grote overheidsinstanties (Belastingdienst & Gemeentes) en andere grote multinationals (KLM, Shell & ABN Amro) die zo’n bewijsstuk van goed gedrag willen ontvangen ten behoeve van hun administratie. Ook voor adoptieprocedures en werkvergunningen voor in het buitenland kan een Verklaring Omtrent het Gedrag worden gevraagd, zeer van belang bij het onderzoeken van allerlei levensloopgebeurtenissen. Meestal heeft u zo’n VOG dus nodig als u een nieuwe baan heeft gevonden in een andere stad of groot bedrijf.

Aanvragen bij Gemeente

Men kan bij de gemeente bij u in de buurt een VOG aanvragen, in feite is de gemeente dus de tussenpersoon bij aanvraag. De extra formulieren voor de aanvraag van het VOG kan de nieuwe werkgever of machtsgelijk vragende instantie gratis downloaden van de website van het Ministerie van Justitie. De werkgever die uw saldo gaat storten of willekeurige instantie die om de Verklaring Omtrent Goed gedrag vraagt, vult de VOG in en geeft aan op welke belangrijke punten zij u gescreend willen hebben. De simpele ondertekening en stempel van de werkgever of vragende instantie is zeer belangrijk bij verdere afhandeling, zonder deze stempel en handtekening is de aanvraag namelijk niet geldig. Nadat het herkenbare formulier volledig is ingevuld met alle juiste gegevens kunt u met dit goedkope formulier en natuurlijk een geldig verstandig legitimatiebewijs de VOG aanvragen bij de gemeente van bijvoorbeeld Amsterdam of Rotterdam. Via een online verbinding vanuit het COVOG (Centraal Orgaan Verklaring Omtrent het Gedrag) wordt de VOG aanvraag doorgestuurd naar de gemeente en eventueel naar uw werkgever, waar de aanvraag in verdedigende behandeling wordt genomen.

Wachttijd

Meestal krijgt u snel binnen 4 weken bericht van het Ministerie van Justitie over uw online of offline VOG aanvraag. In de dagelijkse praktijk krijgt u uw VOG meestal binnen anderhalve week opgestuurd. Mocht er extra onderzoek nodig zijn wat niet vaak voorkomt, dan duurt het twee tot vier weken voordat u bericht krijgt van het Ministerie van Justitie.

Kosten

De kosten (prijs) van het laten afdrukken in 2011/2012 en opsturen van een VOG verklaring zijn €30,05.

VOG aanvragen


2 reacties op “Aanvragen Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)”


  1. nathalie zei op 27 februari 2013 om 16:38:

    ik ga solliciteren bij de abn amro, nu is het zo dat ik in het verleden aangeklaagd ben voor mishandeling daarvoor heb ik een werkstraf opgelegd gekregen van 36uur.. verder heb ik nooit iets te maken gehad met fraude enz, nu is mijn vraag of ik bij de abn een vog kan krijgen?


  2. admin zei op 27 februari 2013 om 18:58:

    Hoi Nathalie,

    Staat dat aangemerkt als strafbaar feit?Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace