Aanbiedingen van 50 hotels in de Malediven als vakantie of huwelijksreis

woensdag 1 februari 2012 | geen reacties | in: Besparen, Vakantie

Malediven als vakantie of huwelijksreis

De exotische Malediven, een eilandengroep in de Indische Oceaan, hebben haar gasten heel veel te bieden. Van actieve watersporten tot een rustige strandvakantie. Op de Malediven kan het allemaal.

Bestemming
Resorts
Op de Malediven zijn zo’n honderd resorts te vinden, waarvan de meeste op het Noord- en Zuid-Malé Atol. De meeste accommodaties zijn bijzonder sfeervolle en comfortabele hotels met drie sterren. Ook zijn er uitlopers naar vijfsterren hotels, die uiteraard heel erg veel luxe te bieden hebben. Buiten de hotels kun je ook huizen boeken die op palen staan, met mooie terrassen waarvan je kunt genieten van de zee en mooie zonsondergangen.

Bezienswaardigheden
Malé
Uiteraard kun je op de Malediven ook talloze excursies maken. Zo kun je een bezoek brengen aan Malé, de hoofdstad van de Malediven. Hier kun je heerlijk rondslenteren en genieten van de heerlijke gerechten die er verkocht worden. Ook kun je de belangrijkste moskee van de Malediven bezoeken, de Vrijdagsmoskee. Geen enkel ander gebouw op de Malediven mag groter zijn dan deze moskee. Verder kun je ook de Hukurumoskee bezoeken, die nog stamt uit de zeventiende eeuw. Tevens zijn er in Malé twee grote winkelcentra te vinden.

Nationaal Museum
Als je meer te weten wil komen over de geschiedenis van de Malediven, kun je het beste het Nationaal Meladiven Museum een bezoekje brengen. Hier zijn munten, gewaden en wapens van de sultan te vinden. Dit museum is ook in Malé te vinden, iets voorbij het paleis van de Sultan.

Opgravingen
Op het eiland Thoddoo zijn de overblijfselen gevonden van een bijzondere boeddhistische ruïne. In de jaren vijftig is hier het hoofd van een boeddhabeeld gevonden. Men was verbaasd over de zorg waarmee dit beeld begraven was. Helaas is niet alles opgegraven, mede door het feit dat dit gebied niet archeologisch beschermd is. Toch kun je op het eiland Thoddoo nog genieten van de restanten uit oudere tijden.

Malediven vakantie huwelijksreis

Actief
Boottocht
De Malediven worden omgeven door water. Niet gek dus dat er ook talloze boottochten georganiseerd worden. Dit wordt vaak gedaan met een echte lokale boot, die de dhoni wordt genoemd. Deze boot wordt geproduceerd uit kokospalmhout. In de moderne variant van de dhoni, die nu is uitgerust met onder meer een motor, kun je een mooie boottocht maken langs de eilanden. Vaak genoeg worden er tijdens zo’n boottocht dolfijnen gespot.

Eilandhoppen
In totaal bestaan de Malediven uit meer dan duizend koraaleilanden, die verdeeld zijn over zesentwintig atollen. Dit zijn bergen onder de zee, waarvan alleen de hoogste delen boven water uitsteken. Je kunt dan ook heel makkelijk van eiland naar eiland hoppen. Dit kan per boot, maar ook door een kajak. Door eilandhoppen kun je grote delen van de Malediven bekijken en ben je nog lekker actief bezig ook.

Duiken en snorkelen
De Malediven zijn een uitstekende locatie om te duiken of te snorken. De diverse onderwaterwereld is de moeite van het bezoeken meer dan waard, wat ook gezegd kan worden van de prachtige koraalriffen. Door het extreem heldere water is het zicht onder water bijzonder goed. De nachtelijke duikexcursies zijn ook zeker de moeite waard. Banana Reef is een van de bekendste duikplekken van de Malediven, mede door de vele vissen, grotten en koralen.

Reizen naar de Malediven
Vluchten
Vanuit Nederland gaan er wekelijks rechtstreekse vluchten van Amsterdam naar Malé op de Malediven. Vaak vliegen deze vliegtuigen vervolgens door naar Colombo.

Accommodaties
Zoals beschreven heb je veel keuze uit accommodaties & aanbiedingen op de Malediven. Van driesterren tot vijfsterrenhotels en huizen op het water. Volop keuze dus.Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace