55+ en werkloos, waar kan ik nu heengaan?

zondag 14 oktober 2012 | geen reacties | in: Handig, Werken

55+ en werkloos, waar kan ik nu heengaan?

Het zijn geen makkelijk tijden als je werkloos bent. Als je de vijftig bent gepasseerd, lijkt het wellicht alsof je helemaal al van de baan bent. Toch hoeft dat niet waar te zijn. Oudere mensen dragen doorgaans een zak vol ervaring mee en kan het voor een werkgever ook fiscaal aantrekkelijk zijn om een ouder iemand in dienst te nemen. De overheid biedt werkgevers bijvoorbeeld de mogelijkheid om drie jaar lang jaarlijks een premiekorting van 6.500 euro toe te passen als zij een uitkeringsgerechtigde van 50 jaar of ouder aannemen.

Uitzendbureau 65plus
Ga dus zeker niet bij de pakken neerzitten en probeer te achterhalen waar je kansen liggen. Probeer bij te blijven met de nieuwe manieren van solliciteren; dus zoeken en solliciteren via internet bijvoorbeeld en schakel vrienden in. En kijk niet alleen naar je oude werk, maar kijk ook of je in een andere functie aan de slag kunt. Misschien ben je wel goed op technisch gebied of kun je juist heel goed organiseren. Senioren kunnen ook makkelijk aan de slag gaan als postbezorger. Vaak is er wel een eigen postcodegebied waar je voor enkele uren per week aan de slag kunt gaan. Zo verdien je een aardig zakcentje bij en het houd je ook nog eens fit. Schakel eventueel hulp in, zoals een werkcoach of een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in ouderen. Enkele bureaus die bemiddelen voor 55 plussers zijn bijvoorbeeld:

Uitzendbureau’s 50 plus

– Talentplus (http://www.talentplus.nl)
– Uitzendbureau 65 Plus (http://www.65plus.nl/)
– en Senior Groep Plus (http://www.seniorgroep.nl/)Reageer

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om. Uw e-mailadres wordt niet geplaatst op onze website. Spam wordt verwijderd op deze website.

Meld je aan bij een spaarprogramma: Goudmails Euroclix Moneymiljonair Sneleuro Zinngeld Geldrace